Take Toko maakt kennis met Lancelot, de Duct Tape uitvinder

Take: Vertel me eens over jezelf en wat je doet

“Ik wil graag kinderen en jongeren inspireren met leuke en uitdagende projecten. Daarvoor heb ik een bibliotheek met gratis technische projectideeën gemaakt. Stel je voor dat je over natuurkunde leert door een katapult te bouwen? Ik heb ook het boekje Duct Tape Uitvinder geschreven, en er is een volgend boek onderweg.”

Take: Gebruik je veel duct tape bij je projecten?

“Duct tape staat in mijn lijst met top 10 dingen die ik bij me zou dragen als de zombies of de marsmannetjes komen. Het is onmisbaar. Ik heb het gebruikt voor een katapultzakje, het bijeenhouden van een PVC-kruisboog en zelfs de rugzak die ik meenemen naar kantoor is van tape. Duct Tape is mijn favoriet.”

Take: Wat gebruik je om je projecten te maken of wat gebruik je graag?

“Alles wat ik bouw is gemaakt met huishoudelijke spulletjes: paperclips, elastiekjes, knutselstokken, hete lijm, enz. Als je het al in huis hebt, is het gemakkelijker om te beginnen en iets te maken. Het is ook erg goedkoop.”

Take: Wat inspireert jou?

“Ik blijf in mijn hart een kleine jongen. Als ik iets zie dat mij leuk lijkt, is het waarschijnlijk ook leuk voor anderen. Ik begin vaak met het bekijken van YouTube-video’s of ik zoek in Google Afbeeldingen.”

Take: Wat is je meest favoriete project ooit?

“De helikopter van rubber. Na heel veel keer opnieuw beginnen is het mijn eerste project geworden dat ik echt origineel en duurzaam vond. Ik bouw er nog steeds af en toe een.”

Take: Wat moet je kunnen om uitvinder te worden?

“Je moet op een aparte manier kunnen denken. Doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid en bereidheid om te leren zijn uitstekende leraren. Weet je niet hoe je een lijmpistool moet gebruiken? Spring erin, probeer iets te bouwen. Als het uit elkaar valt vraag je: waarom? Probeer het opnieuw. ”

Take: Hoe moedig je creativiteit en verbeeldingskracht aan bij kinderen?

“Het is een balans tussen begeleiding en uitproberen. Je kunt eerst aan kinderen laten zien hoe ze een katapult kunnen maken die tot op zekere hoogte werkt. Dan ga je oefenen om hem beter te maken. Stapje voor stapje, zodat ze succes hebben wat hen aanmoedigt om nieuwe ideeën uit te proberen om hun creaties te verbeteren. Het is snel Pasen, genoeg ideeën weer om leuke duct tape projectjes te doen. Net als met koningsdag.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *