Oranje Duct Tape boven

Koningsdag komt eraan en ook jij wilt natuurlijk zo’n mooie kroon net als de koning. Op Koningsdag kleurt heel Nederland oranje. Je kunt naar de vrijmarkt gaan en je plekje afzetten met oranje duct tape (wel opruimen ’s avonds).

Je kunt ook helemaal losgaan en alles oranje maken: kleding, lippenstift, make-up, schoenen of slippers van oranje duct tape en een mooie oranje tas (ook van tape natuurlijk). Zet de kroon op je werk met een kroon van oranje duct tape. Take Toko heeft er al eentje.

De Koningskroon van oranje duct tape is een leuk en supereenvoudig DIY-project. Om zelf te maken, of samen met je vader of moeder te doen.

Als jouw vader net zo is als mijn vader… is er absoluut niks dat je een beetje oranje duct tape niet kan maken! Als je een vader of moeder MacGyver in je leven hebt, weet je precies waar ik het over heb.

Het is alsof die sterke duct tape magische krachten heeft. Dus pak je schaar, pak een rol duct tape uit de garage en laten we aan de slag gaan! Steek de koning naar de kroon, maak een mooie koningskroon voor jezelf of voor je vader of moeder en kroon jezelf tot Duct Tape Koning.

koningskroon van oranje duct tape

Knip stroken duct tape en plak ze aan elkaar aan beide kanten

We pakken de favoriete lekkere dingetjes in van je vader of moeder in een knallende oranje duct tape kroon. Dit is lekker creatief en nog goedkoop ook. En… je kunt het heel snel maken voor als je weinig tijd hebt.

Pak je vaders bierblik in, of je moeders wijnglas. Of iets leuks dat je in winkel gekocht hebt en dat een beetje pit nodig heeft. Pak je oranje Tompoes en je oranje limonade en ga aan de slag.

Kroon van oranje duct tape

Dit heb je nodig voor je kroon van oranje duct tape:

– Oranje duct tape
– Een schaar
– Dubbel klevende tape
Design tape van Tape Toko naar keuze

Aan de slag!

1. Knip een stuk duct tape lang genoeg om rond je vorm te passen (cakevorm, glas, kom, blik, enz.) Maak hem een beetje extra lang.

TIP: Ik vond het het gemakkelijkst om deze strook met plakband naar beneden op een stuk stof te leggen. Hierdoor kon ik de volgende stappen uitvoeren zonder de kleefkant te behandelen. Test het eerst met een klein stukje tape, om te zorgen dat de tape er netjes af komt.

2. Knip een tweede strook tape van dezelfde lengte. Bevestig deze aan strip 1, een beetje overlappend.

3. Knip een derde strook duct tape van dezelfde lengte. Deze strip gaat achter op strip 1. Kleefkant op kleefkant. We proberen het plakkerig te houden.

4. Knip een 4e strook duct tape. Deze strip gaat op de achterkant van strip 2. Je zou nu een lange strook oranje duct tape moeten hebben die twee rijen hoog is. Het is niet langer plakkerig en glimt aan beide kanten. Klopt het? We willen niet dat onze lekkernijen of kommen plakkerig worden.

TIP

Oranje duct tape is sterk. Het kan frustrerend zijn als je steeds overal aan vastplakt. Als jongere kinderen willen helpen, is dit waarschijnlijk het beste moment om ze actief te betrekken. Nu moeten we snijden en inpakken.

5. Snij of knip kleine driehoekjes uit de bovenrand. Snijd ze zo groot of zo klein als je wilt. Maak je geen zorgen als ze niet allemaal even groot zijn, de variatie draagt bij aan de charme. Ik maakte grotere driehoekige uitsnijdingen voor de kommen en kleinere driehoeken voor blikken.

6. Wikkel de oranje duct tape rond je object (kom, blik, enz.) om te zien hoe het past. Trim de lengte om mooi achteraan te komen, zodat de kruinpunten recht op elkaar staan. Trim de hoogte. Als de verpakking te lang is, knip dan een strookje van de onderkant af. Als het te kort is, plak een extra strook aan de onderkant.

koningskroon van oranje duct tape

Draai je olranje duct tape kroon om de vorm die je hebt uitgekozen

TIP

Voor de cakevorm heb ik twee rijen tape gebruikt en een beetje afgeknipt van de onderkant. Het bierblikje bestond uit vier rijen duct tape met een beetje afgesneden van de onderkant. De chips schaal was precies 4 rijen. Pas de hoogte van je oranje duct tape vorm aan als dat nodig is.

7. Plak de verpakking aan de achterkant met een stukje duct tape aan elkaar om de twee zijden bij elkaar te houden.

8. Gebruik de Design tape van de TapeToko om je kroon te versieren. Verras je vader of moeder op Koningsdag, of zet je kroon van duct tape op je eigen hoofd op de vrijmarkt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *