Met Pasen maak je de Paarse Paashaas van Take Toko

Pasen is een gezellig feest: je hebt vakantie (hoop ik voor je) en je kunt in elk geval heel veel paaseitjes snoepen. Vervelen doe je je vast niet. Toch vind ik het leuk om je een paar knalideetjes te geven om je Pasen op te sieren.

Veelkleurige paashaas

Take Toko is dol op Pasen en niet alleen vanwege de kilo’s eieren die hij opsmikkelt. Ook de kans om te knutselen met Pasen vindt hij tof. Zo maakt hij elk jaar een paashaas, een mand en knutselt en verft hij eieren. De haas en de mand maakt hij met de leuke tape van Tape Toko. Sommige eieren kun je eten, andere zijn van speciale duct tape.

Met Pasen maak je een paasmand

Ik hou van het idee om gewoon iets simpels bij elkaar te pakken van wat ik al in huis heb liggen. En dat is precies hoe deze eenvoudige paasmand, gemaakt van een oud blik en wat duct tape, werd geboren.
Wat heb je nodig?

 • Een oud blik of een grote kartonnen koker
 • Twee rolletjes tape van de Tape Toko van verschillende kleur
 • Twee stukjes karton die je kunt bijknippen tot oren

De paasmand van stap tot stap

 1. Om dit zelf te maken, pak je gewoon een afgedankte koker die je thuis hebt liggen. Die maak je op de juiste hoogte voor je paasmand.
 2. Knip uit het karton twee paashaasoren. Het mooiste is als ze gelijke groot zijn.
 3. Wikkel de buitenkant van de koker of het blik in duct tape. Je kunt de binnenkant ook nog beplakken in een andere kleur tape.
 4. Wikkel een kant van de kartonnen paashaasoren in tape en knip de tape voorzichtig bij. Beplak daarna de andere kant van de oren.
 5. Plak nu de oren aan de binnenkant van de cilinder.
 6. Om je zelfgemaakte Nijntje af te maken, maak je een gezichtje met een viltstift en een beetje duct tape. Vraag je vader of moeder naar een vormpje om mooie rondjes te maken. Plak de duct tape op vetvrij papier en druk dan het papier door de vorm.
 7. Als je een hengsel voor je mand wilt hebben, kun je kleine gaatjes aan elke kant maken en dan een lint of een draad door de gaten rijgen. Of je maakt een hengsel van repen tape.
 8. Nu is je paasmandje klaar en ben jij klaar voor een goede jacht op de paaseieren.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *